Mobile Linear City


Viva el Monopatin


Lichtspielhaus


Campingflat
Bovenstaande foto's: Ralph Kämena ©

Opbouw van de paraSITE


Opbouw van de paraSITE deel 2Jeroen van Nijnatten
Jeroen van Nijnatten is een traiteur die bekend is om zijn speciaal op de locatie toegesneden diners die hij op een bijzondere manier bereidt en presenteert. Het liefst gebruikt hij daarbij ongebruikelijke combinaties van ingrediënten. Zo presenteert hij een heerlijke salade in een tafelbrede dakgoot en kookte al voor een groot gezelschap bij Kasteel. Voor Parasite Paradise laat hij in beeld en smaak de transformatie van weiland naar bebouwde omgeving zien. Hij maakt daarbij gebruik van de instrumenten die een bouwvakker niet zouden misstaan.

Atelier van Lieshout
Het beroemde Atelier van Lieshout uit Rotterdam heeft o.a. een naam opgebouwd met het verzorgen van bijzondere maaltijden op locatie. Het atelier beschikt over een veldkeuken waarmee grote groepen bediend kunnen worden, soms van uitgebreide barbecues waar hele varkens aan het spit gaan. Eten bij Atelier Van Lieshout betekent een eenvoudige, eerlijke maaltijd: veel verse producten die gezond, smaakvol én voedzaam zijn. Een belangrijk aspect is het gezamenlijk nuttigen van de maaltijd: er wordt bijna altijd gegeten aan één grote tafel.


Leon Mazairac
Leon Mazairac is een jonge chefkok uit Utrecht met een eigen École de cuisine. Van alle koks die de diners verzorgen op Parasite Paradise, is hij de meest traditioneel ingestelde. Mazairac heeft een enorme kennis van alles dat met eten en voedselbereiding te maken heeft en kan daar heel boeiend over vertellen. Hij verheugt zich zeer op, de bij wijze van spreken openbare kookles, samen met maximaal 12 gasten het driegangen diner voor te bereiden in de mobiele keuken. Deze 12 keukenprinsen en -prinsessen moeten om 17.00 uur aanwezig zijn. Er zijn geen meerkosten verbonden aan de kookles.

Fredie Beckmans
Fredie Beckmans, voormalig wereldkampioen kook-performance, gaf kookshows in Nederlandse toprestaurants, op universiteiten en kunstacademies en verdedigde zijn wereldtitel in diverse Europese steden. Als kookkunstenaar onderzoekt hij het principe van de kookkunst. Eten is meer dan het stillen van honger. Op een kunstzinnige manier een draai geven aan eten, daar gaat het om. Naar het principe van de kookkunst zoek je niet in kookboeken en ga je niet te rade bij topkoks of culinaire recensenten. Allemaal betweterij, kunstjes die zijn aan te leren zoals het jongleren met drie ballen. Nee, om de principes van de kookkunst te doorgronden zul je er sprookjesboeken, filosofische werken en dagboeken op na moeten slaan. Het maken van verre reizen helpt ook. M.m.v. Henk Jonkers.

Maxime Ansiau
Maxime Ansiau is kunstenaar-kok en de ontwerper van de mobiele keuken die op Parasite Paradise staat. Heeft een kunstenaars benadering van eten. Vanzelfsprekend kookt hij goed, maar hij ziet eten ook als een moment waarop interactie ontstaat, tussen mensen en kunst en tussen mensen onderling. Door de omgeving van Parasite Paradise, de kwaliteit van het eten en de wijze waarop het gepresenteerd wordt, ontstaat een diner dat meer is dan lekker eten alleen.

Manel Esparbé i Gasca
Live cooking, film and live music. Onder de naam The nose works presents verbindt beeldend kunstenaar Manel Esparbé eten, koken, film, muziek en de eters met elkaar. Hij beschikt over een eigen mobiele keuken, een bijzondere video en een verrassende neus voor lekker eten. Met plezier komt hij Parasite Paradise zijn kunsten vertonen.

Wessel Holleman
Is kok/eigenaar van de Global cooking company. Wessel kookt op plekken waar no one has cooked before. Denk daarbij aan catering voor filmopnames en trektochten. Maar hij heeft twee jaar geleden ook de Nederlandse inzending voor de biënnale in Venetië van bijzonder eten voorzien. Beschikt over een eigen kookvrachtwagen en laat zich inspireren door de achtergronden van de locatie, de gebeurtenis of het moment. Daar verzint hij passend eten bij. Deze zomer werkt hij in Spanje. Pas half september komt hij, met de geur en de smaak van Spaans eten in zijn gehemelte, naar Nederland.

 
Wat is Parasite Paradise?
Van 1 augustus tot en met 28 september 2003 heeft de Utrechtse Vinex-wijk Leidsche Rijn er een nieuwe nederzetting bij: Parasite Paradise. Rond de vijfentwintig opvallende voorbeelden ....


Waarom Parasite Paradise?

Parasite Paradise is een onderdeel van een meerjarig beeldende kunstproject, BEYOND, dat speciaal is ontwikkeld voor de Utrechtse VINEX-locatie Leidsche Rijn. Kunstenaars...
Waar is Parasite Paradise?
Parasite Paradise vindt plaats naast het Informatiecentrum Leidsche Rijn, aan de Verlengde Vleutenseweg 32 te Utrecht.

Openingstijden
Dinsdag t/m Donderdag, zondag:
13.00 – 19.00 uur
Vrijdag en Zaterdag:
kassa geopend:
13.00 – 22.00 uur
Terrein sluit om 24.00 uur
Maandag gesloten
Toegangsprijzen
Volwassenen € 6,-
Passe-partout
(2 maanden geldig) € 10,-
Kinderen tot 6 jaar, U-pas gratis toegang
Overige informatie
informatie en reserveringen
0900 PARASITE/
0900 72727483
(0,25 ct per gesprek)
Meer...
Persinformatie

contact: beyondpress@utrecht.nl of 030-2864737
Meer...
Colofon

Parasite Paradise is een onderdeel van BEYOND, meerjarig kunstproject in Leidsche Rijn Utrecht.
1 augustus 2003 - 28 september 2003
Meer...
Ga naar www.beyondutrecht.nl
Maandag 5 november 2007 5:08
De Parasites die het Paradise vormen
Vito Acconci
Mobile Linear City

Bik Van Der Pol
Nomads in residence

Kevin van Braak
CampingFlat

Luc Deleu
Stedenbouwkundig plan Parasite Paradise

Exilhäuser Architecten
Zusatzraum

Ed Joosting Bunk
Mobile Greenhouse

Atelier Van Lieshout
Pioniersset

HAP
Room with a view

Maurer United
Boerenwereldkeuken Restaurant

Maurer United Achitects
Viva el Monopatin

Daniel Milohnic en Dirk Paschke i.s.m. Resonatorcoop
Mobile Unit - shed

Kas Oosterhuis, Ilona Lénárd, Menno Rubbens: Attila Foundation
paraSITE

Inge Roseboom, Mark Weemen
Bar Raketa

Dré Wapenaar
Dodenbivak

Wolfgang Winter en Berthold Hörbelt
Lichtspielhaus

ALLE PARASITES

Met een speciaal en wekelijks cultureel en activiteiten programma wordt er iedere week in de Parasite Paradise leven in de brouwerij gebracht.

Laatste week
Agenda
Reserveringsinformatie


Op Parasite Paradise is veel te doen voor kinderen. Bekijk hieronder wat je zoal kunt doen.

Junioragenda
Bouw je eigen Parasite


Ieder weekend worden de maaltijden in het restaurant door bijzondere en uitmuntende koks/kunstenaars bereid.

Agenda
Koks
Recepten
ReserveringsinformatieIn een gezinsbed of een knusse capsule? Parasite Paradise, ongewoon lekker slapen.

Logies
Reserveringsinformatie


Parasite Paradise, anders bekeken
film kijken
Tsantiri hallopeningstijden
doen
toegangsprijzen
junior
eten
slapen
kijken
locatie